2009. október 30., péntek

Amikor nem jön össze semmi...

Ha a címbeli megjegyzés kissé túlzó is, azért nem sok madarászélményben volt ma részem. A Vekeri tónál tett családi kirándulás során a szedegető mezei verebek kerültek fel csak a képgyűjteménybe:
Ebéd után a szeméttelepre ruccantam ki. Mozogtak ugyan a sirályok, de előbb egy guberáló, majd az őt zavaró és hangosan ugató kutya zavarta el a madártömeget. A fény gyorsan fogyott, 16 óra után már a nap is lemenőben volt, úgyhogy csak egy jó félórát tölthettem a madarak figyelésével és fényképezésével. Nem sokat láthatott az a madarász "kolléga" sem, aki a túloldalról próbálta szemlélni a sirályokat. Három képet azért feltettem, mert repülő madarak azért akadtak még egy darabig.
Ez a fiatal sirály nekem cachinnansnak tűnik a csőre alapján: (Ha más véleményen van valamelyik blogolvasóm, akkor kíváncsian várom a javaslatot:-)
Az alábbi példány pedig egészen "heringsirályosnak" tűnik- Még utána nézek a szakirodalomban és majd kommentálom a saját feltételezeséemet. De ha más fűz hozzá megjegyzést, annak még inkább örülnék...

2 megjegyzés:

  1. Azóta kiokosítottak, nem heringsirály... Inkább sárgalábú. De a te tipped se rossz:-))

    VálaszTörlés