2009. április 30., csütörtök

Az elkapott pillanat

Nem sok esélyt adtam volna magamnak, hogy a szokásos reggeli háromnegyed órás kitérőm alkalmával sikerül majd elcsípnem a gólyatöcsök szerelmi pillanatait. És tessék! Bár a növényzet kissé takarta a szép madarakat, meg kellett örökíteni a ritkán elkapható eseményt. (Néhány évvel korábban már ugyanezt diára sikerült megfotóznom, de itt most a blogolvasók is rögtön részesülhetnek az élményben.)

A nász utáni pillanatok is mindig látványosak. Emberi szemmel úgy tűnik, mintha különösen gyengédek, figyelmesek lennének egymással a madarak. Az ilyen képeknek adják azt a címet, hogy Szerelem. De még más érdekesség is vár ma reggel. Aránylag közelről fotózhattam egy cserregő nádiposzátát. Sajnos a nádak sokszor bezavartak, de végül egészen takarosan vállalta a modellkedést a nádi énekes.

Sőt, a végén volt oly szíves, és a nádszálak tetejére is kiült. Már-már tökéletes lett így a kép, csak a madár arcára vetül egy kis árnyék. No de ne legyek telhetetlen, egy kutyafuttában végzett madarászatba (természetfotózással vegyítve) mi férjen még bele?






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése